Boříme mýty

Boříme mýty

Boříme zažité mýty o proteinu. Přidejte se a pomozte nám rozbít tyto mylné představy!

Protein není chemie

Když si koupíte Whey Protein – zkušenější čtou syrovátkový protein 👏 a opravdový borci už vědí, že je to syrovátková bílkovina 🥳, tak na některé možná může konzistence produktu působit poněkud chemicky. V dóze najdete sypký prášek určený k rozmíchaní s vodou, což může choulostivější maminky popudit, že se nejedná o pevnou potravinu. Představa, že jejich dospívající adolescent sype bílý prášek je pak naprosto katastrofální.

Jak to tedy je

Syrovátkový protein pochází přirozeně z mléka. Nejprve se z mléka vysráží sladká syrovátka žlutozelené barvy. Barva syrovátky je způsobena obsahem vitaminů a minerálních látek. Tento proces se uplatňuje například při výrobě tvarohů a sýrů. Sladká syrovátka obsahuje vysoký podíl mléčného cukru laktózy a je bohatá na syrovátkové bílkoviny. Tyto bílkoviny se následně koncentrují a v posledním kroku se zachycené bílkoviny suší na prášek tak, jak ho už známe z našich doplňků stravy. Čistý neochucený produkt je ve většině případů vlastně pouze zpracovaná syrovátka z mléka, která je čistě přírodního původu.

Ano, celý tento proces můžeme označit jako chemickou reakci, ale to proces našeho dýchání také. 🧐

Protein není steroid

Je sice krásné, že nadměrně osvalení jedinci pijící proteinový shake můžou pro někoho působit jako chodící reklama znázorňující účinky tohoto produktu. 💪 Také některé ženy mohou mít utkvělou představu, že pokud navýší podíl bílkovin ve své stravě a nedej bože začnou cvičit, pak se z nich do týdne stane Arnold Schwarzenegger. 😱 Věřte však, že takto jednoduché to opravdu není. 🤷‍♀️

Jak to tedy je

Ano, mezi nejznámější účinky bílkovin zcela bezesporu patří růst a udržení svalové hmoty. Přirozený svalový růst je však dlouhý proces závislý na mnoha faktorech, jako je pestrá strava s dostatkem všech živin, sportovní aktivita, regenerace, spánek i genetika.

Protein není anabolický steroid, a proto tedy není možné, aby se z něj někdo stal nadměrně osvalený. Proteiny a steroidy jsou dvě odlišné třídy biomolekul, které se liší svou chemickou strukturou, funkcí a způsobem, jakým jsou syntetizovány a využívány v těle.

5.7.2024

Poznejte sílu ořechů

Zbrusu nová Denuts Protein

Vyzkoušet
Poznejte sílu ořechů

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Probuďte svoji sílu

Vyzkoušet
Probuďte svoji sílu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena