Bylinní superhrdinové: Ashwagandha

Bylinní superhrdinové: Ashwagandha

Máte někdy pocit, že vám něco chybí k dosažení té pravé vitality?

V dnešním článku se dozvíte:

  • Co to je ashwagandha?
  • Co způsobuje ashwagandha?
  • Jak užívat ashwagandhu?
  • Proč brát ashwagandhu?

Ashwagandha, botanicky Withania somnifera, známá také jako indický ženšen nebo zimní třešeň, je důležitá léčivá bylina v Ajurvédě, tradičním indickém systému medicíny, kde je ceněna pro své rozmanité léčivé vlastnosti již tisíce let. Ve své historii byla využívána pro své adaptogenní vlastnosti, které pomáhají tělu adaptovat se na stres a podporují celkovou pohodu.

Její jméno pochází ze sanskrtu, kde "Ashwa" znamená kůň a "Gandha" znamená vůně, čímž odkazuje na silnou vůni kořene připomínající koně a taktéž symbolizující jeho sílu a vitalitu, kterou rostlina poskytuje.

Naše tělo i mysl touží po rovnováze, kterou nám moderní život často narušuje. Mezi prací, posilovnou a rodinnými povinnostmi často chybí dostatečná pauza pro obnovení našeho soustředění na přítomný okamžik.

Podívejme se na Ashwagandhu, kterou můžeme považovat za bylinou superhrdinku, jelikož je připravena pomoci nám v boji proti stresu, únavě a všem těm břemenům, která si s sebou neseme na zádech.

Jak Ashwagandha podporuje naše zdraví?

  1. Bojovník proti stresu – Ashwagandha je známá svou schopností snižovat hladinu kortizolu, stresového hormonu, v našem těle. Pomáhá nám zklidnit mysl a zlepšit kvalitu spánku, což je v dnešní době rychlých termínů a neustálého tlaku více než vítaná pomoc.

  2. Posiluje energii a výkon – Ať už jste sportovec hledající zlepšení svého výkonu nebo jen někdo, kdo potřebuje více energie pro každodenní úkoly, Ashwagandha podporuje vaši vitalitu. Stimuluje fyzickou výdrž a pomáhá zlepšit svalovou sílu.

  3. Podporuje duševní sílu i paměť – V dnešním informačně přetíženém světě je duševní jasnost nepostradatelná. Ashwagandha podporuje zdraví mozku tím, že zlepšuje kognitivní funkce, včetně paměti a reakční doby.

  4. Imunitní obránce – Posílení imunitního systému je klíčem k udržení zdraví, zejména v sezónách, kdy jsme více náchylní k nemocem. Ashwagandha podporuje imunitní systém tím, že zvyšuje produkci bílých krvinek, které bojují proti infekcím.

  5. Hormonální harmonie – Těm, kteří hledají přirozenou podporu v oblasti hormonální rovnováhy, může Ashwagandha pomoci najít řešení. Pomáhá vyrovnávat hladiny hormonů, což mohou zvláště ocenit ženy během menopauzy nebo muži s nízkou hladinou testosteronu.

Kde svou Ashwagandhu najdu?

Kvalitní ashwagandha může dostupná v různých formách. 500 mg extraktu z ashwagandhy naleznete v jediné kapsli našeho stejnojmeného produktu Ashwagandha. Dále jsme se rozhodli použít ji v našem, vskutku prémiovém, tréninkovém stimulantu PUMP.

Složení této předtréninkovky bylo poskládáno tak, abyste se při náročném tréninku cítili skutečně dobře a užívali si ho soustředěně plnými doušky. Ashwagandha zde není sama, která bude pohánět vaši duševní kondici, ale pomáhat ji budou další synergické látky jako jsou například bylinka Brahmi s Bioperinem a taky pěkná dávka L-citrulinu, který vám pomůže svaly slušně napumpovat! A jelikož se jedná o bezkofeinovou verzi, nemusíte se obávat dát si ji ani před podvečerním tréninkem.

Shrnuto na konec – s ashwagandhou získáte jistou odolnost a budete připraveni čelit výzvám s klidem a silou.

1.10.2024

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Poznejte sílu ořechů

Zbrusu nová Denuts Protein

Vyzkoušet
Poznejte sílu ořechů

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena